Kérdése van? Telefonon 9-17 óra között örömmel állunk rendelkezésre, csak hívjon minket bátran a +36 30 923 1969-es számon!

RISZTÓRENDSZER ESETTANULMÁNY, RÉSZLETES LEÍRÁSSAL, FOTÓKKAL, ÁRAKKAL

Ahogy ígértük alábbi esettanulmányunkban fotókkal, valódi kivitelezési tervvel, árakkal írjuk le legújabb ügyfelünk otthonának biztonságossá tételét.

Péter azzal keresett fel minket, hogy vidéken vásárolt új otthonát szeretné biztonságossá tenni, amihez szeretne tőlünk segítséget kérni.

Ahogy 1 Ft-os jelenlegi lehetőségünkben kínáljuk, Péternek is felajánlottuk az ingyenes tervkészítés lehetőségét. Mivel Péter szerette volna jobban megismerni a lehetőségeket ezért élt a felmérésünkkel, mi pedig nagyon szívesen dolgoztunk együtt vele.

Péter gyakran utazik üzleti útra, sokszor nincs otthon, ezért a célja az volt, hogy riasztórendszer segítségével védelmet biztosítson otthonának, valamint ezek mellett szerette volna azt is látni, hogy távollétében mi történik otthon.

Péter új otthona az alábbiak szerint néz ki:
fotók a házról,

A házat megvizsgálva az alábbiakat állapíthatjuk meg:

Az első szintű bejutási lehetőségek a főbejárat, a garázsajtó és a teraszajtó.

Ezek megvédéséhez nyitásérzékelőket helyeztünk el ezekre az ajtókra a fotókon látható módon.
Ha a rendszer élesítve van, azaz Péter vagy családja nincs otthon, akkor az ajtók kinyitása esetén azonnal riaszt a rendszer.
fotók

A második szintű bejutási lehetőség az ablakokon keresztül történhet.

Ezek kivédésére mozgásérzékelőket szereltünk fel azokba a helyiségekbe, ahol ablakok találhatóak.

fotók

A kerítés igen zárt, ezért ha Péter távollétében valaki átugrik rajta, akkor szinte észrevétlenül dolgozhat a zárak feltörésén, mivel a kerítés szinte teljesen láthatatlanná teszi a szomszédok vagy az utcán közlekedők részére.

Ennek kivédése érdekében a Péter által kívánt kamerákat úgy szereltük fel, hogy azok képe teljesen fedje egymást. Ezzel elértük, hogy a házat az udvaron belül nem lehet úgy megközelíteni, hogy a kamerák ne rögzítenék a mozgást, valamint a kamerákat ne lehessen tönkretenni/leverni anélkül, hogy a másik kamera ne venné fel azt.

A biztonsági kamerákat ezen kívül úgy programoztuk be, hogy ha valaki az alábbi képeken kijelölt fokozott övezetekbe lép, akkor azt azonnal érzékeli a rendszer és erről tájékoztatást küld Péternek.

A ház homlokzatára kültéri szirénát szereltünk fel, amely betörés esetén hang és fényjelzést ad. A házon belülre, pedig a szem elöl elrejtett helyre beltéri szirénát, amely betörés esetén sokkoló hangjelzést ad.

Ezen kívül egy riasztóközpont kapott még helyet, ami a riasztórendszer agya, valamint egy rögzítő egység, amely a kamerák által rögzített felvételeket tárolja.

Nézzük tehát, hogy ezzel az alapszintű riasztóval és a 2 db kamerával hogyan tudtuk kizárni a betörés lehetőségét:

  1. Ha egy betörő a legújabb zsákmánya megszerzését tervezgeti, akkor megvan az esélye annak, hogy Péter háza előtt is elhalad, és szemügyre veszi azt.

    Az első számú elrettentő tényező, ami le fogja törni a betörőt a biztonsági rendszerre utaló jelek megléte. (A ház homlokzatán jól látható helyre felszerelt kültéri sziréna. A kertkapura, kocsibejáróra kihelyezett riasztóra figyelmeztető matricák. A házra felszerelt kamerák.)

  2. Ha ez nem elég, és a betörő mégis megpróbálkozik a bejutással, akkor valószínűleg a kerítésen történő átmászással próbálna meg bejutni. Amint a kerítésen belülre ér, a kamerák azonnal érzékelik a mozgását és elkezdenek felvételt rögzíteni.

  3. Amint a kamerarendszerben beprogramozott védett területekhez ér, a rendszer azonnal értesíti Pétert, aki okostelefonjáról azonnal megtekintheti a kamerák élő képét és tájékozódhat az eseményekről. (Biztonsági szolgálat kivonulása, vagy rendőrség értesítése.)

  4. Ha a betörőt ez még mindig nem riasztotta el és megpróbálkozik a házba történő bejutással, akkor, ahogy kinyit egy nyílászárót vagy betör és bemászik egy ablakon azonnal megszólal a fülsiketítő, sokkoló hatású beltéri sziréna, valamint a kültéri sziréna, amely hang és fényjelzést is kibocsát és az összes szomszéd, járókelő figyelmét magára vonja.

  5. Ezek hatására, mielőtt 5 lépésnél többet tenne meg a házban azonnal visszafordul és fejvesztve menekül a lebukás miatt rettegve.

Nézzünk néhány gyakran ismételt kérdést:

Mi történik ha megpróbálják leverni a kültéri szirénát:
Az összes érzékelő és vezeték úgynevezett szabotázsvédelemmel van ellátva, ezért ha valaki megpróbálja kinyitni vagy leverni azt, akkor azonnal beindul a riasztó.
Ha a rögzítőcsavarok ellenére mégis sikerül leverni, a belső akkumulátornak köszönhetően a kültéri sziréna ugyanúgy fog visítani, mintha a falon lenne. A belső erős váznak köszönhetően szinte összetörhetetlen.

Hogyan szerez tudomást Péter arról, hogy valaki megpróbál betörni:

Mivel Péter igényelte, ezért a riasztórendszerét távfelügyeletre kötöttük, ami azt jelenti, hogy ha a riasztórendszer betörést érzékel, akkor a riasztóközpont rádiójelet küld a távfelügyeleti központnak. A jel beérkezésekor a távfelügyelet azonnal tárcsázza Péter telefonszámát és tájékoztatják a helyzetről.
Ha esetleg Péter valamilyen okból kifolyólag nem elérhető, akkor a központból azonnal a helyszínre siet egy fegyveres biztonsági őr.

Árak, azaz mi mennyibe került pontosan Péter otthonában:

Nyitásérzékelők ára: 1000 Ft/db x 3db = 3.000 Ft (vezetékes)

Mozgásérzékelők ára: 5.000 Ft/db x 4 db = 20.000 Ft (vezetékes)

Beltéri sziréna ára: 3.500 Ft

Kültéri sziréna ára: 9.500 Ft

Riasztóközpont és kezelőegység ára: 55.000 Ft Ft

Riasztórendszer beszerelési munkadíja: 40.000 Ft

Riasztórendszer ára összesen: 131.000 Ft

Kamerák ára: 39.000 Ft x 2 db = 78.000 Ft

Rögzítőrendszer ára: 45.000 Ft

Kamerarendszer beszerelési munkadíja: 40.000 Ft

Távfelügyelet ára: 4.350 Ft/hónap

További lehetőségek:

Péter csupán egy alapszintű védelmi rendszerre vágyott, de szeretnénk megemlíteni, hogy még milyen lehetőségeket ajánlottunk fel neki, amelyeket beépíthetett volna otthonába:

Füstérzékelők
A füst időben történő érzékelésével nyújtanak védelmet a ház leégése ellen.

Üvegtörés érzékelők
Ha valaki egy ablak betörésével próbálna meg bejutni, akkor az üveg betörésének pillanatában elindul a riasztó

Kertkapu vezérlése
Péter nyaralás alatt a telefonjáról egy gombnyomással beengedhet valakit az udvarba

Külső mozgásérzékelők
Abban az esetben jelez, ha valaki a külső mozgásérzékelő hatósugarába ér. Ez elhelyezhető például a kerítés vonalálba úgy, hogy a kerítésen történő átmászást azonnal érzékelje a riasztóközpont.

Szénmonoxid érzékelő

Biztonsági széf

Hűtőfigyelő rendszer
Abban az esetben jelez, ha a fagyasztóláda meghibásodik, vagy áramkimaradás miatt leáll.

Az esettanulmányból könnyedén levonható tapasztalatként, hogy milyen könnyedén megvédhető egy ház egy egyszerű riasztórendszerrel, valamint az is, hogy mennyire védtelen lehet, ha semmilyen biztonsági rendszerrel nem rendelkezik.

Péter háza a magas és nehezen átlátható kerítés miatt, amikor nincs otthon senki, szinte kiváló célpont lenne egy betörő számára.

Az esettanulmány végére érve köszönjük, hogy eddig velünk tartott. Ha szeretné otthonát biztonságossá tenni, akkor 1 Ft-os felmérési lehetőségünk egy kiváló lehetőség a kezdéshez.

Kattintson ide a részletekhez…

Biztonságtechnikai szakemberként abban szeretnénk segíteni,
hogy az Ön otthona biztonsága egy kiváló terv alapján épülhessen fel.
Ehhez most had és biztonságtechnikai végzettségű mérnökeink
1 Ft-ért 1 órán keresztül Önnek dolgoznak.

Használja ki a lehetőséget! Kattintson a felmérés igénylésére!

A tervkészítés során:
– Elmondjuk, hogy otthona mely részeit érdemes megvédeni
és melyek a leggyakoribb betörési pontok családiházak esetében

– Betörésmegelőző terve mellett elkészítjük tűzvédelmi tervét, amely abban
segít, hogy otthonában a legkisebb füstjel érzékelésekor azonnal értesítve legyen

– Kielemezzük otthona leggyengébb pontjait és elmondjuk, hogy hogyan védheti meg azokat.

– Gyermek számára is érthető tervezetet kap, pontos árakkal arról,
hogy a terv mekkora befektetéssel valósítható meg

Ilyen tervezési munkáért a nagyobb beruházásoknál
2-300.000 Ft-os összeget szoktunk felszámolni.
Mivel a mi kapacitásunk sem végtelen, ezért
Okos Otthonvédelmi Programunk keretein belül
100 db családiház tulajdonosnak szeretnénk segíteni
1 Ft-ért abban, hogy biztonságossá tegye otthonát.

Igényelje az 1 Ft-os tervkészítést,
hogy egy had és biztonságtechnikai mérnök készíthesse el otthona biztonsági tervét.


Ha a felmérés során úgy érzi, semmi újat nem hallott tőlünk, akkor jelezze és egyetlen forintot sem kérünk el Öntől.


A tervkészítés semmilyen elköteleződéssel, kötelező vásárlással nem jár. Csupán egy lehetőség azoknak, akik szeretnék megismerni a lehetőségeket mielőtt biztonságtechnikai rendszert szereltetnek otthonukba.

BizToM Biztonsgátechnika (SCH.A.T. Kft.) | Kapcsolat | Ügyfélszolgálat: info@biztom.hu | Adatvédelmi nyilatkozat