Dahua intelligens kamerák

Mindig jó dolog újat bemutatni – legfőképpen igaz ez a videotechnika területén. Ismerjük meg az új intelligens kamerasorozatot.

 

Intelligens tulajdonságok

 

Megjelentek és azonnal teret nyertek az intelligens funkciókkal rendelkező Dahua eszközök. Egyre szélesebb körben alkalmazza és gyártja a Dahua azon termékeket, melyek rendelkeznek a következő opciókkal:

  • Vonalátlépés
  • Terület megsértése
  • Otthagyott/ellopott tárgy
  • Képszabotázs jelzés
  • Audio detektálás
  • Arcdetektálás
  • Emberek számlálása
  • Hőtérkép támogatása

 

A Dahua okos detektálásnak, illetve intelligens funkcióknak nevezte el a lehetőségeket.

Vegyük sorra azokat a Dahua kameraszériákat, eszközöket, amelyek teljesítik a mai modern igényeket, az intelligens videórendszer jellemzőit.

 

 

Eco-savvy

 

Elsőként az Eco-savvy sorozatot érdemes megemlíteni, ahol már megjelenik néhány jellemvonás.

A Vonalátlépés alkalmazására jó helyszín lehet egy kapubejárat. A logisztikában, raktári átadás-átvételnél hasznos lehet a vonal beállítása, hisz az átlépések utólagos lekérésekor azonnal látjuk a kifelé irányba mozgó árukat sorban, listába rendezve. Ilyen módon sokkal könnyebben átlátható és ellenőrizhető a készlet. Ezen felül a tilos zónába, a befelé irányba haladó és lézengő vásárlókat is gond nélkül ki tudjuk szűrni.

 

A Terület megsértésére – a kültéri védelem mellett – előremutató működés lehet, ha autó érkezésekor megjelenik egy adott részterületre vonatkozóan egy digitális jelzés, ami végül egy sorompót is felnyit. Ez nem a hagyományos riasztási felhasználás, viszont a kameraintelligencia ilyen jellegű kihívásra is alkalmazható, könnyen választ ad a különböző megrendelői igényekre. A végfelhasználó, a megrendelő elégedett lesz a látványos funkcióval és a modern digitális rendszerével.

 

Arcdetektálás. A különböző alkalmazások során egyszerű a személyek azonosítása. A megfelelő kamerapozíciókban – lásd belépési pontok – könnyen listázható a belépő személyek sora, igazolványképpel társítva. Kereshető, áttekinthető minden arckép.

 

 

 

Pro és Ultra PTZ

 

PTZ nyomkövetés Pro és Ultra szériás Dahua kamerákban

A Dahua PTZ kamerák használatakor Auto-tracking-el, nyomkövetéssel is kiegészülhet a videós rendszer. A követés indulhat manuálisan vagy automatikusan a meghatározott intelligens szabályok alapján. Miután átlépnek egy élesített vonalat, a kamera zoom és pozíció értéke automatán változik, lekövetve a célobjektumot.

 

 

 

Ultra-Smart IP

 

Végül az Ultra-Smart szériás Dahua IP kamerák következnek, melyben az Emberszámlálás és a Hőtérkép kap szerepet. Előnyös alternatíva, ha egy bolt tulajdonosának azzal tudunk érvelni a Dahua rendszer választásakor, hogy nemcsak visszanézésre használhatja a kamerarendszert, hanem napról napra, hónapról hónapra látogatói statisztikákat is készíthet. A be- és kijáratokhoz elhelyezett Ultra sorozatú kameráknál így nemcsak a magas képminőség lesz szembetűnő, de a kiskereskedelemben praktikus látogatók száma-diagram is látványos lesz.

 

  

 

A hőtérkép hasonló megközelítés alapján mutatja meg, hogy az adott területen belül hol, milyen mennyiségű aktivitás volt jelen, melyik a legforgalmasabb rész, illetve hol vannak az üzleten belül holt és hideg terek. Talán a legjobb típus a tulajdonság kiaknázására a Panoráma kamera, ahol a 360˘ -os kép területén hozzuk létre a hőtérképet, 5-12 megapixeles felbontások alapján.

 

forrás: DSC.hu