Az első és legfontosabb kérdés: mit akarunk védeni?

A biztonsági rendszerekben az alap érzékelő a nyitás- és mozgásérzékelő. Egy jó minőségű nyitásérzékelő nagyságrendileg 1.000.- Ft, egy alap, megbízható mozgásérzékelő 4-5.000 Ft.  A nyitásérzékelő nagy előnyei, hogy a behatolás pillanatában rögtön jelez, téves riasztás szinte kizárt és akkor is védeni tudja az ajtókat/ablakokat, amikor mi otthon alszunk. Mozgásérzékelő esetén csak azon helyiségek mozgásérzékelőit érdemes éjszakára élesíteni, ahova normál esetben nem megyünk, pl: garázs, kamra.

Ha extra igényeink vannak, például kutyát tartunk a házban, vagy éppen most festettünk és nem akarunk kábelcsatornát látni, akkor kicsit mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. Egy 40 kg-ig kisállatvédett mozgásérzékelő 6-7.000.- Ft, a vezeték nélküli nyitás, vagy 18 kg-ig kisállatvédett mozgásérzékelő 9-10.000.- Ft. Láthatjuk, hogy a vezeték nélküli ugyan drágább, de erre minimális munkadíj kerül, mert csak fel kell fúrni a falra, nem kell hozzá kábelt vezetni.

Mindenképpen kell a rendszerhez egy riasztóközpont, akkumulátorral és kezelőegységgel. Itt is nagyobb szórás van, egy vezetékes központ, vezetékes kezelővel 30-70.000.- Ft., egy vezeték nélküli központ és kezelő 40-70.000.- Ft (érzékelőszámtól és kezelőtípustól függően). A rendszerhez csatlakoztatni kell valamilyen szirénát, ezek költsége 3-10.000.- Ft. nagyságrendű. Ha nem csak helyben szeretnénk riasztást generálni, hanem saját telefonra, vagy távfelügyeletre szeretnénk jelzést küldeni, akkor telefonvonalra, vagy egy vezeték nélküli átjelzőre van szükségünk. Egy átjelzőért 20-40.000.- Forintot kell fizetnünk.

Mivel a tűz pillanatok alatt sokkal nagyobb kárt tud okozni, mint akármelyik betörő ezért a rendszert erősen ajánlott füst/hőérzékelőkkel kiegészíteni! Ezekből a vezetékes 10-15.000, a rádiós verzió kb. 25.000.- Ft.

A rendszer különböző extrákkal is kiegészíthető, például távirányító, mellyel akár a garázskapu is nyitható, vagy azt is figyelni tudjuk, hogy a fagyasztóban megfelelő-e a hőmérséklet, így ha valaki véletlen elfelejtette visszadugni a csatlakozót porszívózás után, a jelzésnek köszönhetően idejében intézkedhetünk, így nem fog tönkremenni a a hűtő tartalma.

Ha van internetkapcsolatunk, akár mobilról is élesíthetjük és hatástalaníthatjuk a riasztónkat, hogy beengedjük a nagymamát, aki meglocsolja a virágainkat, miközben mi a tengerparton isszuk a hideg fröccsöt. Ezeken felül használhatunk extra érzékelőket is, például kültéri védelmet, vagy vagyonvédelmi szúnyoghálót.
A fent felsorolt árakhoz még hozzá kell számolnunk a vezeték, kábelcsatorna, védőcső, csavarok, egyéb segédanyagok költségeit (a teljes rendszer kb. 5 százaléka), valamint a munkadíjat és a 27% ÁFA-t.

Most már Ön is ki tudja számolni, hogy nagyjából mennyibe kerül egy riasztórendszer. Azonban ne feledje, hogy a riasztórendszer az Ön életének/értékeinek védelmét szolgálja. Mivel szinte minden rendszernél vannak apró dolgok, amikre oda kell figyelni, ezért a tervezést és kiépítést mindig szakemberre bízza! Egy nem megfelelően felépített és karbantartott rendszert egy hozzáértő betörő könnyűszerrel ki tud iktatni!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, hogy megfelelő tanácsokkal láthassuk el Önt is a megfelelő rendszer kiépítéséhez.

Árajánlatot kérek